CASTLEVANIA NES SCN

399 kr
Artikelnummer: NES-CASTLEVANIA-C
Tillverkare: KONAMI
Lagerstatus: 1 st

CASTLEVANIA NES SCN - NES-CV-EEC SCN MÄRKT BAKSIDA

 

Castlevania är det första spelet i tv-spelsserien med samma namn skapat av Konami. Spelet släpptes först till NES (1986) men släpptes senare även till Amiga, Commodore 64 och Game Boy Advance samt många fler konsoler. Även en arkadversion släpptes, som kallades VS Castlevania.

Året är 1691... Landet Transsylvanien har varit fredligt i 100 år nu, tack vare Christopher Belmont. Bönderna och invånarna har börjat lägga bakom sig tiden när deras land var dominerat av kaos och mörker, tiden då de levande döda vandrade... Men det finns de som kommer ihåg att den onde Greve Dracula kommer tillbaka vart hundrade år för att pesta ner deras land igen med sina styrkor ifrån helvetet... Således, en kväll, reser sig "The Prince of Darkness" och återvänder till Castlevania, hans förfäders hem, för att kalla fram sina medhjälpare till världen för att göra sig av med människorna.

Folket skriker efter en hjälte - Någon som skyddar dem från ondskan som greven begär. Lyckligtvis så behöver de inte leta länge, för i landet av Transsylvanien lever ännu släktet av Belmont vidare genom Simon Belmont, sonson till Soleiyu Belmont, tar upp den legendariska piskan kallad "Vampire Killer" och börjar sin färd genom den mörkaste delen av landet till den mörke grevens slott...

Vid ankomsten slår sig den unge mannen igenom massor av zombier, gigantiska fladdermöss och möter även "Döden" i egen person, men till slut, så tar han sig till Greven och en kamp för att avsluta alla strider, han kommer ut segrande.

Priset? Den onde greven lägger en dödsförbannelse på Simon, vilket leder honom till en lång och farlig färd i en snar framtid... (Castlevania 2: Simon's Quest)

Castlevania är ett typiskt plattformsspel ifrån 8 bitars-eran. Spelet innehåller sex nivåer som spelas framåt hela tiden, man kan inte gå tillbaka till tidigare nivåer. Spelaren kontrollerar Simon Belmont, primärattacken är att piska, som kan bli uppgraderad till bättre piskor med hjälp av specialföremål som kan förlänga piskan under spelets gång. Det finns även sekundärvapen som har andra typer av attacker. Genom att krossa ljus och andra föremål så kan man komma över specialföremålen och även hjärtan som krävs för att använda ens sekundärvapen. Simon kan bara bära ett sekundärvapen åt gången.

Många spelare har klagat på Castlevanias kontroll, framförallt att man inte kan ändra riktning i luften när man hoppar, eller hoppar på/av trappor. Gamla spel betraktas som en större utmaning på grund av dessa hinder och därför betraktas den här bristen i NES-spelen som ett av de nostalgiska och problematiska momenten.

Var och en av Castlevanias sex nivåer har en boss. De här bossarna är kända skräckgestalter från skräckfilmer, litteratur och legender, bland annat möter man Frankensteins monster, Medusa och Liemannen.

 

ENDAST KASSETT

Kommentarer