DISHONORED XBOX 360 

99 kr
Artikelnummer: 360-DISHONORED-CIB
Tillverkare: BETHESDA
Lagerstatus: 0 st

DISHONORED XBOX 360 - 0093155121645

Dishonored är ett datorspel i genren actionäventyr och sneak 'em up, utvecklat av Arkane Studios och utgivet av Bethesda Softworks i oktober 2012 till Microsoft Windows, Playstation 3 och Xbox 360. Spelet utspelar sig i den fiktiva, pestdrabbade industristaden Dunwall och följer historien om Corvo Attano, livvakt till landets kejsarinna. Han blir anklagad för hennes mord och tvingas att bli en lönnmördare, som söker hämnd på dem som konspirerade mot honom. Corvo får hjälp på sin resa av lojalisterna – en motståndsgrupp som kämpar för att återta Dunwall, och The Outsider – en kraftfull varelse som genomsyrar Corvo med magiska förmågor. Flera skådespelare, däribland Susan Sarandon, Brad Dourif, Carrie Fisher, Michael Madsen, Lena Headey och Chloë Grace Moretz lånade ut sina röster till spelets figurer.

Spelet spelas från ett förstapersonsperspektiv och tillåter spelaren att göra en serie morduppdrag på en mängd olika sätt. Uppdragen kan slutföras genom smygande, strider eller en kombination av båda. När spelaren utforskar varje nivå öppnas nya vägar och alternativ för att klara av uppdragens mål, och det är möjligt att slutföra samtliga uppdrag, där spelaren eliminerar Corvos alla mål, på ett icke-dödligt manér. Berättelsen och uppdragen ändras som svar på spelarens våldshandlingar eller brist på sådana. Magiska förmågor och utrustning är utformade för att kombineras för att skapa nya och varierande effekter.

Under sina tre produktionsår har flera versioner av Dishonored utvecklats. Före skapandet av Dunwall – inspirerad av London och Edinburgh under sena artonhundratalet – ägde spelet rum i medeltida Japan och London under sextonhundratalet. Under utvecklingen upptäckte spelartestarna metoder för att utnyttja de tillgängliga krafterna och förmågorna till att uppnå oväntade resultat; i stället för att begränsa dessa tekniker försökte designerna att omdesigna nivåerna för att ackommodera dessa. Spelets musik producerades av kompositören Daniel Licht för att representera London på artonhundratalet.

Dishonored fick positiva recensioner, med fokus på uppdragens individuella narrativ och valfrihet för att avklara dem. Spelet fick kritik för dess övergripande berättelse, som ansågs vara förutsägbar, och problem med styrningen av spelarfiguren. Efter dess lansering vann spelet flera utmärkelser, bland annat en Spike Video Game Award för Bästa actionäventyrsspel och BAFTA Award för Bästa spel, och upprepade gånger erkänt Dishonored som det bästa actionäventyrsspelet från 2012 och ett av 2012 års bästa spel. Till följd av dess lansering var Dishonored kompletterat med ytterligare innehåll med fokus på lönnmördaren Daud och hans strävan efter inlösen. Playstation 4 och Xbox One-versioner av spelet släpptes i augusti 2015. En uppföljare, Dishonored 2, tillkännagavs i juni 2015.

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer