GRAND THEFT AUTO IV XBOX 360

99 kr
Artikelnummer: 360-GRANDTHEFTAUTOIV-CIB
Tillverkare: ROCKSTAR
Lagerstatus: 1 st

GRAND THEFT AUTO IV XBOX 360 - 5246033/N

Grand Theft Auto IV (i skriftspråk även kallat GTA IV eller GTA 4) är ett TV-spel i den populära spelserien Grand Theft Auto, samt det första GTA-spelet till den sjunde generationens konsoler. Spelet utvecklades av Rockstar North och gavs ut av Take Two Interactive till spelkonsolerna Playstation 3 och Xbox 360[6] med releasedatum 29 april 2008.

Spelets releasedatum var planrat till den 16 oktober 2007 i USA och 19 oktober 2007 i Europa. Den 2 augusti 2007 tillkännagav dock Take Two att spelet försenades till andra kvartalet 2008 Det nya releasedatumet sattes då istället till att bli den 29 april 2008 för samtliga marknader. Spelet släpptes till PC den 2 december 2008 i USA respektive 3 december i Europa.

GTA IV innehåller multiplayer, vilket också Rockstar Games talat om tidigare, även om man då talade om att GTA IV endast skulle vara ett multiplayerspel där varje invånare i staden styrdes av livs levande människor.

Sedan 17 februari 2009 kan en ny nedladdningsbar del köpas av Xbox 360-ägare. Den nya delen handlar om Johnny Klebitz som är med i ett MC-gäng, och innehåller nya vapen och nya uppdrag

Spelets huvudkaraktär heter Niko Bellic (Belić), en serb med ett brokigt förflutet som blivit lurad till Liberty City av sin kusin Roman. Roman har, i brev till sin mor och Niko, berättat om hur han lever den amerikanska drömmen, med sportbilar, kvinnor och pengar. Men när Niko anländer till USA ser han att det bara varit lögner från Romans sida. Roman behöver i själva verket Nikos hjälp att fly undan gangstrar han är skyldig pengar.

Vissa uppdrag är uppbyggda för att ge spelaren ett val, och spegla detta senare i handlingen. Uppdragsstrukturen i spelet är relativt flexibel; Rockstar, som gjort sig berömda tack vare sitt fria spelupplägg, hade ambitionen att kunna ta ett steg till med ”GTA IV”.

Till skillnad från Grand Theft Auto: San Andreas är Grand Theft Auto IV begränsat till att utspela sig i en stad, Liberty City, och innehåller inte någon landsbygd.

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer