HALO COMBAT EVOLVED XBOX CLASSICS

89 kr
Artikelnummer: XBOX-HALO-CIB-CL-1
Tillverkare: MICROSOFT
Lagerstatus: 1 st

HALO COMBAT EVOLVED XBOX CLASSICS - F78-00069

 

Halo är en science fiction-spelsserie, som hittills består av 6 förstapersonsskjutare (och en expansion & nyversion av Halo Combat Evolved) och ett strategispel. Halo skapades av Bungie Studios, men ägs och distribueras av Microsoft Game Studios, efter 2010 köptes rättigheterna till halo av 343 Industries, som sedan fortsatte utveckla serien. Spelserien har sålt i runt 30 miljoner exemplar och räknas bland de mest framgångsrika förstapersonsskjutarna någonsin. Spelen är särskilt berömda för onlineläget, som är ett av de mest aktivt spelade och hyllade på konsol. Spelen har släppts till Xbox, PC, Mac och Xbox 360. Dessutom har ett antal böcker, webb-serier, och dylikt baserat på Halo lanserats.

 

Halo-trilogins handling är fokuserad på protagonisten Master Chiefs äventyr, samt hans AI-sällskapsdam Cortana. Till och med augusti 2009 har över 27 miljoner Halo-spel sålts.

 

Halo:s popularitet har myntat uttryck som "Halo killer" och "Halo-kloner", som gång på gång dyker upp i spelvärlden – titlar som hypas och förväntas vara eller anses vara bättre än Halo, och andra spelutvecklare som anses försöka "efterapa" Halo

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer