MEGA MAN 2 NES SCN

499 kr
Artikelnummer: NES-MEGMAN2-C
Tillverkare: CAPCOM
Lagerstatus: 2 st

MEGA MAN 2 NES SCN - NES-XR-EEC SCN MÄRKT BAKSIDA

Det här är utan tvekan ett av de allra bästa Mega Man-spelen överhuvudtaget, och även ett av de bästa spelen som lanserades till NES. MEGA MAN II är ett rent actionspel där fingerfärdighet belönas mer än tankeverksamhet.

Det unika med Mega Man-serien är att du får välja bana när du börjar, och vid varje banas slut väntar en robotmästare. Besegra den så får du ett specialvapen som är extra effektivt mot någon av de andra robotmästarna. Det finns alltså en gnutta strategi med i leken också.

Förutom det faktum att banorna i MEGA MAN II är precis lagom långa, är spelet också känt för sin otroliga musik. Det finns inte en enda låt i spelet som är dålig, och de flesta är välkomponerade och medryckande. Mega Man heter Rock Man i Japan, och musiken har alltid spelat en stor roll i serien.

Som vanligt i originalserien så är det Dr. Wily som är i farten med sina planer på världsherravälde. I ettan programmerade han om industrirobotar som den gode Dr. Light hade skapat, men i tvåan har han konstruerat sina egna robotmästare. Visste du förresten att Metal Man är den första robotmästare som Dr. Wily byggde?

 

ENDAST KASSETT

Kommentarer