METAL GEAR SOLID PS1

449 kr
Artikelnummer: PS1-METGEARSOL-CB
Tillverkare: SONY
Lagerstatus: 1 st

METAL GEAR SOLID PS1 - SLES-01370

 

Metal Gear Solid (även känt som MGS) är ett actionspel från 1998 och som skapades av den japanske spelutvecklaren Hideo Kojima. Det är det första spelet i "Metal Gear Solid"-serien, en uppföljare till Metal Gear 2: Solid Snake och den tredje i Metal Gear-spelserien. Spelet utvecklades till spelkonsolen PlayStation och släpptes senare även till Microsoft Windows och Playstation Network. Spelet blev en jättesuccé och flera personer köpte en Playstation just för att spela Metal Gear Solid. År 1999 släpptes spelet i Europa.

 

Spelet utspelar sig mellan den 21 och 27 februari år 2005, sex år efter händelserna i Metal Gear 2: Solid Snake och tio år efter Metal Gear. Under ett träningsuppdrag på en militärbas på den fiktiva ön kallad "The Shadow Moses Island", en kärnvapenbas i Alaska, gör Next-Generation Special Forces - supersoldater under ledning av FOXHOUND - uppror mot USA:s regering. Deras mål är att kapa det avancerade vapnet "Metal Gear REX" - en maskin som kan avfyra en atombomb från och mot vilket ställe som helst i hela världen. Maskinen går nämligen på två ben, till skillnad från en pansarvagn. De ställer krav till USA:s regering - en miljard dollar, och de vill ha tillbaka kvarlevorna av Big Boss, en legendarisk soldat. Next-Generation-soldaterna behöver Big Boss gener för att rätta till de fel som uppstod genom deras genterapi. Detta skulle göra dem till perfekta soldater.

 

USA:s regering vägrar att godkänna kravet och tar istället kontakt med överste Roy Campbell, före detta chef för FOXHOUND, som i sin tur skickar sin främste elitsoldat Solid Snake till Shadow Moses för att infiltrera basen. Snakes uppdrag är att ta reda på om FOXHOUND har möjligheten att avfyra kärnvapen och rädda gisslan - VD:n för ArmsTech, Kenneth Baker, och DARPA-chefen Donald Anderson. Snakes motståndare består av FOXHOUND - en topphemlig elitstyrka med paranormala egenskaper. FOXHOUND leds av Liquid Snake som är Solids tvillingbror och har samma kodnamn.

 

I mitten av allt kaos möter Snake ytterligare en mystisk person - en cyborgninja, vars enda motiv verkar vara att vilja slåss med Solid Snake. Det visar sig att ninjan i själva verket är Gray Fox, eller Frank Jeager, Snakes före detta FOXHOUND-kamrat, som man trott varit död i sex år. Solid Snake blir lurad och råkar aktivera Metal Gear REX. Han möter Liquid Snake som berättar att de egentligen är bröder. De båda är kloner av den legendariske soldaten Big Boss, och har blivit genmanipulerade i ett projekt som kallas "Les Enfants Terribles". Liquid hatar Solid Snake, eftersom han tror att Solid fick alla bra gener som Big Boss hade, medan han själv fick de dåliga. Detta motiv driver Liquid till att döda Snake och bevisa att han är bäst av dem trots allt.

 

Liquid Snake berättar också den riktiga anledningen till Solid Snakes uppdrag. Snake blev skickad till Shadow Moses av Pentagon och utrikesministern för att slutföra sitt uppdrag och att sedan dö av viruset FoxDie. Pentagon ville inte att Snake skulle kunna förmedla vidare vad som egentligen skedde under operationen. Snake injicerades med FoxDie-viruset redan innan uppdraget. Detta skedde när han gick igenom sammanfattningen om uppdraget från gen-specialisten Naomi Hunter. Anledningen till att Naomi accepterade uppgiften var att hon trodde Snake hade mördat hennes enda fadergestalt och vän Gray Fox. Allt medan uppdraget genomförs erkänner Naomi att den sprutan Snake fick egentligen var ett dödligt virus vid namn FoxDie och inget annat. Hon berättar då också att hon inte vet när viruset slår till och att det enda hjälpmedlet hon kan bidra med är att Snake ska leva livet (vad nu det innebär). Hennes motiv är hämnd, hon tror sig att Snake har dödat hennes medhjälpare och gjorde så att hennes bror kom hem med livslånga skador. Hennes medhjälpare är Big Boss och hennes "bror" är Gray Fox, som hon såg som sin bror. Men hon kände inte till sanningen, att Gray Fox mördade hennes föräldrar. Med hjälp från Gray Fox slåss Solid Snake med Liquid och besegrar honom i Metal Gear REX. Därefter möter Snake Liquid i en man-mot-man strid. Efter det flyr Snake basen med Liquid hack i häl genom en biltunnel under basen. De krockar vid utgången. Liquid får övertaget och ska just skjuta Snake, då han drabbas av FoxDie och dör.

 

Efter eftertexten kan man bevittna ytterligare en scen. Man ser Revolver Ocelot och en annan mystisk karaktär. Det visar sig att det egentligen var Solid Snake som hade de sämre generna av Big Boss, medan Liquid Snake hade de bättre. Revolver Ocelot har Metal Gear REX-data cd:n i sin hand, och planerar på att sälja det på svarta marknaden. Den mystiska karaktären visar sig vara den tredje klonen från projektet "Les Enfant Terrible", och den nuvarande presidenten av USA, George Sears. Han är även känd som Solidus Snake

 

Det finns två olika slut att välja på i Metal Gear Solid. Dessa beror på hur man klarade sig när Revolver Ocelot torterade Snake. Om man inte klarar av hela tortyrperioden dör Meryl och man flyr med Otacon efter det att man besegrat Liquid Snake. Klarar man hela tortyren hittar man istället Meryl vid liv, och man flyr med henne. Hur som helst visar det sig att Meryl överlever i vilket fall som helst i Metal Gear Solid 4, och att även Otacon överlever. Överlever Meryl, och om man startar om spelet med samma fil, får man "Bandana" som gör att man får oändligt med ammunition. Gör man samma sak med Otacon, får man Otacons "Stealth"-prototyp som gör att man kan bli helt osynlig.

 

I BOX UTAN MANUAL

Kommentarer