MIRRORS EDGE XBOX 360

99 kr
Artikelnummer: 360-MIRRORSEDGE-CIB
Tillverkare: EA
Lagerstatus: 5 st

MIRRORS EDGE XBOX 360 - DGNX7606160IS

Mirror's Edge är ett actionäventyr och plattformsspel i förstapersonsperspektiv utvecklat av den svenska spelstudion EA Digital Illusions CE (DICE) och utgivet av Electronic Arts. Spelet tillkännagavs den 10 juli 2007 och släpptes till Xbox 360 och Playstation 3 i november 2008. En Microsoft Windows-version släpptes i januari 2009. Mirror's Edge drivs av Unreal Engine 3 med en tillagd ljusmotor utvecklat av Illuminate Labs i samarbete med DICE.

Mirror's Edge utspelas i ett futuristisk dystopiskt samhälle där kommunikationerna är kraftigt övervakade av en diktatorisk regering. Ett hemligt nätverk, vilka kallar sig för Runners, fungerar som kurirer för att skicka meddelanden och samtidigt kringgå regeringens övervakning. Spelets huvudperson är Faith Connors, som själv är en Runner. I stil med ett tredimensionellt plattformsspel styr spelaren Faith över hustak, över väggar, genom ventilationsschakt och andra platser inom stadsmiljöer, där man kringgår hinder med hjälp av parkour-inspirerade rörelser. Spelet har en färgglad stil och skiljer sig från de flesta tidigare förstapersonsspel då det ger en större rörelsefrihet med beaktande av sin 3D-miljö, vilket möjliggör ett bredare handlingsspektrum — som att glida under hinder, tumbling, springa på väggar och klättra över avsatser; genom att inte ha någon head-up display; och tillåta ett stort synfält där spelaren kan se sin karaktärs ben, armar och bål.

Mirror's Edge har fått mestadels positiva recensioner, där PC-versionen fått ett genomsnittsbetyg på 81 av 100 av Metacritic. Spelet fick beröm för dess unikhet och vidsträckta miljöer, och fått kritik för dess berättelse, trial and error och korta längd. Spelet vann Annual Interactive Achievement Award för Adventure Game of the Year. Ett soundtrack med remixer av låten "Still Alive" av den svenska sångerskan Lisa Miskovsky släpptes i november 2008. En sidescrollande mobilspel, också med titeln Mirror's Edge, släpptes till iPad den 1 april 2010 och till iPhone den 2 september 2010. En portning av spelet släpptes till Windows Phone den 13 juli 2012, med tidig exklusivitetsperiod för ägare av Nokia Lumia-telefoner. En reboot under titeln Mirror's Edge Catalyst tillkännagavs på Electronic Entertainment Expo 2013.

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer