SHADOW OF THE COLOSSUS PS2

499 kr
Artikelnummer: PS2-SHOFTC
Tillverkare: SONY
Lagerstatus: 0 st

SHADOW OF THE COLOSSUS PS2

 

Shadow of the Colossus, i Japan känt som Wanda to Kyozō (ワンダと巨像? "Wander och kolossen") är ett actionäventyrsspel utgivet av Sony Computer Entertainment (SCEI) till Playstation 2. Spelet släpptes i Nordamerika och Japan i oktober 2005 och i februari 2006 i PAL-regionen Det regisserades av Fumito Ueda och utvecklades av SCEI International Production Studio 1, även känt som Team Ico; samma arbetslag som skapade kultspelet Ico Shadow of the Colossus anses vara en spirituell uppföljare till Ico. Shadow of the Colossus återutgavs ihop med Ico i Ico & Shadow of the Colossus Classics Hd till Playstation 3 i september 2011; det har uppdaterad HD-grafik, innehåll som tidigare saknades i den nordamerikanska versionen, Playstation Network Trophies och 3D-stöd.[6] HD-versionen släpptes separat i Japan.

 

Spelets berättelse handlar om en ung man vid namn Wander som beträder ett förbjudet land. Wander måste resa över vidsträckta miljöer med sin häst Agro och besegra sexton massiva varelser, kända som kolosser för att återuppväcka en flicka vid namn Mono. Spelet är ovanligt inom actionäventyrsgenren i att det inte finns några städer eller fängelsehålor att utforska, inga datorspelsfigurer som man kan interagera med och inga andra fiender att besegra än kolosser. Shadow of the Colossus har beskrivits som ett pusselspel, då spelaren måste identifiera varje koloss' svaghet och utnyttja det innan den kan besegras.

 

Shadow of the Colossus är betraktad som en inflytelserik titel i datorspelsindustrin och som ett viktigt exempel på datorspel som konstform på grund av dess minimalistiska landskap, uppslukande spelupplägg och emotionella resa. Det fick ett positivt mottagande av recensenter och en framgångsrik försäljning jämfört med Ico, delvis på grund av en större marknadsföringskampanj. Spelet vann flera utmärkelser för dess ljud, musik, design och kvalitet. Idag betraktas Shadow of the Colossus ofta som ett av de bästa datorspelen som någonsin skapats, och refereras flera gånger i debatter om datorspels konstkvalitet och känslomässiga perspektiv.

KOMPLETT I BOX

Kommentarer