SLY 3 PS2

239 kr
Artikelnummer: PS2-SLY3-CB
Tillverkare: SONY
Lagerstatus: 0 st

SLY 3 PS2 - SCES-53409

Sly 3: Honor Among Thieves är ett Playstation 2- och Playstation 3-spel skapat av den amerikanska spelutvecklaren Sucker Punch Productions. Det är uppföljaren till Sly 2: Band of Thieves. I spelet kan man till skillnad från tvåan även ficktjuva med Bentley och Murray. Dessutom kan man spela som 5 nya karaktärer, bland dem några gamla fiender, en polis och resten är helt nya. Man kan bara spela de fem nya karaktärerna på speciella uppdrag. Det är, precis som i tvåan, fortfarande bara Sly, Bentley och Murray som kan gå omkring som de vill ute på gatorna.

Sly träffar en som var med i hans pappas gamla gäng som berättar att alla Coopers har lämnat sina förmögenheter i ett valv på Kaine Island. Sly och Bentley bestämmer att han måste dit, men när de får reda på att en skurk som kallas Dr. M har skärpt försvaret på ön och försöker bryta sig in i valvet inser de att han måste utöka sitt gäng för att ens ha en chans att komma in i valvet.

Den första karaktären de måste få tillbaka i sitt gäng var deras vän, och förre gängmedlemmen Murray. Murray hade efter den sista "stöten" (när ligan hade besegrat Clockwerk i föregångaren Sly 2: Band of Thieves och Bentley hade blivit skadad och satt i rullstol) bestämt sig för att lämna ligan och gå "den andliga vägen". Senaste stället han hade synts till på var i Venedig i Italien. När "Cooper-ligan" äntligen hittade Murray fick de reda på att han var utsänd på ett uppdrag av en aboriginsk guru, och att han skulle vara där tills "det mörka vattnet flutit klart". Så det var deras uppdrag, att få det mörka vattnet (oljan) att sluta pumpas ut i vattnet. Efter lite spionagearbete fick ligan reda på att det var den lokala maffiabossen Octavio som pumpade ut oljan. Octavio var operasångare, så Sly och Bentleys plan var att Bentley skulle sjunga en duett med Octavio medan Sly skulle ta sönder några linor till en lampa så lampan skulle ramla ner på Octavios huvud. Planen gick inte som planerat eftersom polisen Carmelita Fox kom och sköt sönder lampan. Octavio förstod nu vad som hände och försökte att rymma i en båt. Sly och Bentley följde efter i en annan båt. Efter att Sly lyckats skjuta sönder båten kraschade Octavio. När Sly och Bentley hoppade ur båten slog Octavio till Bentley ur rullstollen, och Bentley bad Murray om hjälp. Murray bestämde sig för att strunta i den andliga och fredliga vägen och började slåss med Octavio. Murray besegrade honom, Octavio blev arresterad av Carmelita och Murray gick med i ligan igen.

Murray saknade Gurun, och efter att Murray hade berättat om Guruns otroliga krafter, som att kunna förvandla sig till olika objekt eller ta över fienders sinnen, fanns det inget tvivel om att Gurun behövdes i ligan. Så de reste till Australien för att hitta honom. När de kom fram märkte de att gruvarbetare hade tagit över stället och börjat borra hål i berget. Efter ett stort sökande hittade de Gurun i ett fängelse där gruvarbetarna burat in honom. Gurun ville inte lämna cellen förrän han hade fått tillbaks sin månsten och sin stav (som gjorde att han kunde få sina krafter.) Efter att Gurun hade fått tillbaks staven och månstenen gick han med på att komma med i ligan om de kunde få bort gruvarbetarna från marken. För att få bort arbetarna måste ligan göra att skorpioner skrämde bort arbetarna, en krokodil måste börja äta upp gruvarbetarna och så måste "Den mörka jordens mask" förstöras. Masken (som är en mask man har på sig) gör så att den som har på sig den blir jättestor. Efter att tre vakter hade haft på sig masken fick till slut Carmelita på sig masken. Efter några försök att få av Carmelita masken fick Sly (som är ganska förtjust i Carmelita) klättra upp på henne och slå av masken. Efter det förstörde Carmelitas medhjälpare masken och Gurun gick med i ligan.

Det rådde inget tvivel om att det behövdes en skicklig pilot och mekaniker i ligan. Efter lite annonsering online hittade Bentley till sist vad han letade efter. Hon hette Penelope. Men hon var väldigt osäker att komma med i ligan. Till slut fick ligan ett erbjudande, om någon i ligan kunde vinna mot hennes chef "Den svarta Baronen" i en flygtävling i Holland skulle hon förstå att ligan inte var några skojare och komma med i ligan. När de anländer till flygtävlingen märkte de att baronen hade ökat säkerheten runt tävlingen för att lagen inte skulle sabotera för varandra. Till exempel var flygschemat hemligt. Cooper-ligan behövde flygschemat för att sabotera för de andra lagen som de ska möta i semifinalen. Som tur jobbade Slys forne fiende Dimitri på tävlingen och berättade var flygschemat fanns, mot en gentjänst. En annan fiende gjorde också comeback från det första spelet i serien Sly Cooper and the Thievius Raccoonus, den muskulösa gorillan Muggshot. Muggshot hade ryktats vara en mycket god pilot. Bentley lurade ut Muggshot till samma plats som Sly lurade konstapel Carmelita Fox till, på så sätt blev de av med Muggshot. Sly vann semifinalen samt finalen. Men när Baronens plan var förstört hoppade han till en flygplansvinge på ett passagerarplan där baronen och Sly började slås. När Sly vann fighten visade det sig att Den svarta Baronen i själva verket var Penelope. Efter att Sly och hans liga hade stått på prispallen gick Penelope med i ligan.

Ligan skulle behöva en sprängexpert som var starkare än Bentley. Bentley kom med en oväntad lösning på problemet. Bentley föreslog Slys gamla fiende Pandakungen. Pandakungen var med i ligan som låg bakom försvinnandet av Slys pappa. Men enligt Bentley hade Pandakunden lämnat brottets bana och börjat meditera i Kina. Efter att de hade letat upp honom lovade han att gå med i ligan om Sly och kompani kunde frita hans dotter Jing King från General Tsao som hade kidnappat henne och skulle gifta sig med henne mot hennes vilja. I Kina hittade Penelope och Murray Murrays bil som senast flöt iväg på ett isflak i Kanada i spelet Sly 2: Band of Thieves. Både Penelope och Pandakungen hjälpte Murray att bärga bilen. Sly hittade ett nytt batteri till bilen och fick lite hjälp av Carmelita att ladda det. Tsao stal också Bentleys dator så planerna i den inte kunde användas. Efter mycket slit fick Sly tillbaka den. Cooper-ligans nya plan var att ta Tsaos skatter samtidigt som man räddade Jing King. Efter att Jing King hade räddats lurade Bentley Carmelita att ta på sig Jing Kings brudslöja. Samtidigt ramlade hela skattpalatset ihop och Tsao blev så arg att han skickade en uråldrig drake som tog Penelope, men hon blir räddad Sly. Cooper-ligan flydde sedan från platsen med Murrays bil. Tsao var ändå nöjd, han hade ju sin brud kvar (trodde han). Han blev besviken när han märkte att Carmelita var bakom slöjan, som såklart arresterade Tsao. Cooper-ligan hade fått ytterligare en medlem, Pandakungen.

Dimitri mejlade till Bentley att han ville att Cooper-ligan skulle återgälda tjänsten i Holland genom att hitta hans farfars dykarutrustning som hade blivit stulen av piraten Svarte Pete. Så gänget begav sig till Blodbadskusten. Efter ett snack med Svarte Pete visste de att skattkartan till dykargrejerna hade blivit stulen av en annan pirat, som också var känd som den smartaste piraten på de sju haven, Kapten LeFwee. Svarte Pete sa var han hade grävt ner skatten med dykargrejerna, och de gav sig iväg till ön. När de hade grävt upp skatten hade LeFwee konfronterat dem och tagit Penelope som gisslan. Ligan hade inget annat val än att lämna bytet och åka ifrån ön. Efter ett stort sjöslag lyckades Slys skepp sänka LeFwees och Bentley lyckades frita Penelope. Men Bentley blev skadad och Penelope fick slås mot LeFwee. Penelope vann och ligan hade fått en sista medlem, Dimitri.

Efter många strider med Dr. M stod Sly nu ensam i valvet inför sin sista strid mot Dr. M.

 

I BOX UTAN MANUAL

Kommentarer