BATMAN ARKHAM ASYLUM XBOX 360

99 kr 149 kr
Artikelnummer: 360-BATMARKAS-CIB
Tillverkare: EIDOS
Lagerstatus: 2 st

BATMAN ARKHAM ASYLUM XBOX 360 - 90037199

Batman: Arkham Asylum är ett actionäventyrsspel från 2009 baserat på DC Comics superhjälte Batman. Det utvecklades av Rocksteady Studios och utgavs av Eidos Interactive tillsammans med Warner Bros. Interactive Entertainment till Playstation 3, Xbox 360 och Microsoft Windows. Det släpptes över hela världen för konsolerna i augusti 2009, medan Microsoft Windows-versionen släpptes i september samma år.

Arkham Asylum är skrivet av Batman-författaren Paul Dini och är baserad på serietidningens långvariga mytologi. I spelets huvudberättelse påbörjar Batmans ärkefiende Joker en utarbetad plan för att ta kontroll över Arkham Asylum och tillfångata Batman inne i mentalsjukhuset tillsammans med många av hans fängslade fiender. Då Joker hotar att detonera dolda bomber runtom i fiktiva Gotham City blir Batman tvingad att kämpa sig igenom mentalsjukhusets fångar och sätta stopp för Jokers planer. De flesta av spelets huvudroller framförs av röstskådespelare som har dykt upp i andra medier baserade på DC Animated Universe; Kevin Conroy, Mark Hamill och Arleen Sorkin repriserade sina roller som Batman, Joker respektive hans medhjälpare Harley Quinn. Spelet presenteras från ett tredjepersonsperspektiv med fokus på Batmans strids-, smyg- och detektivförmågor, samt verktyg som kan användas i strid och navigering.

Spelet fick positiva recensioner, med särskilt beröm för dess berättelse, och vann flera utmärkelser, bland annat "Bästa actionäventyr", "Bästa spel" och "Årets spel" från olika medier. Det höll Guinness världsrekord för det "Mest hyllade superhjältespelet någonsin". En Årets spel-utgåva släpptes den 26 mars 2010 och en OS X-version släpptes i november 2011. Arkham Asylums framgång genererade en serie uppföljare, med början i oktober 2011 med Batman: Arkham City.

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer