HEAVY RAIN MOVE EDITION PS3

199 kr
Artikelnummer: PS3-HERAMOED-CIB
Tillverkare: HAVOK
Lagerstatus: 1 st

HEAVY RAIN MOVE EDITION PS3 - BCES-00802

Heavy Rain (tidigare under namnet Heavy Rain: The Origami Killer) är ett interaktivt drama och actionäventyrsspel utvecklat av Quantic Dreams och utgivet av Sony Computer Entertainment till Playstation 3 i februari 2010.

Spelet är en film noir thriller med fyra olika huvudpersoner som arbetar med att lösa mysteriet bakom Origamimördaren, en seriemördare som använder långa regnperioder för att dränka sina offer. Spelaren samverkar med spelet genom att utföra handlingar som markeras på skärmen i samband med rörelser på spelkontrollen, och i vissa fall utföra flera quick time events under snabba actionsekvenser. Spelarens beslut och handlingar under spelet kommer att påverka berättelsen. Huvudpersonerna kan dödas, och vissa handlingar kan leda till olika scener och slut.

Heavy Rain blev en kritisk och kommersiell framgång,vann flera "Årets spel"-utmärkelser och såldes i över tre miljoner exemplar.En filmatisering av spelet är för närvarande under utveckling. En Playstation 4-version, med förbättrad grafik och skärmupplösning,släpptes både som ett fristående spel och som en del av Quantic Dreams Collection med Beyond: Two Souls i mars 2016

Heavy Rain är en dramatisk och psykologisk thriller där fyra personer deltar i mysteriet om den fruktade Origamimördaren, en seriemördare som använder regnvatten för att dränka sina offer. Spelet äger rum under oktober 2011. I en stad på USA:s östkust har 8 unga pojkar försvunnit. De hittas flera dagar senare döda och dränkta i regnvatten med en origamifigur i handen och en orkidé på bröstet. Allmänheten är lamslagen av skräck och myndigheterna verkar inte vara i närheten av att hitta den misstänkte gärningsmannen.

Ethan Mars är en lycklig man med en vacker fru och två barn; Jason Mars och Shaun Mars. Men så omkommer Jason Mars efter en bilolycka och Ethan faller i en lång koma efter att ha försökt rädda honom. Hans trauma efter förlorandet av Jason har lett till att han lider av Agorafobi (en förlamande rädsla för folkmassor), depression och tillfällig medvetslöshet. Två år senare har Ethan och hans fru separerat och Shaun har vuxit upp till ett bekymrat och nedstämt barn. Under hösten blir Shaun kidnappad av origamimördaren. För att få tillbaka sin son måste Mars utföra en rad tester som var och en är ett dilemma.

I kidnappningsfallet kopplas Norman Jayden in, en annan spelbar rollfigur som jobbar för FBI. Han får jobb som profilare och använder sig av en mycket speciell metod för fallet. Han använder ARI (added reality interface), vilket är ett par förstärkta verklighetsglasögon som underlättar hans genomsökningar av spår och brottsplatser. Hans uppgift är att hitta och gripa Origamimördaren och rädda Ethan Mars förlorade son. Han lider av ett stort beroende av drogen triptocaine.

Scott Shellby är en annan spelbar rollfigur. Han är en pensionerad polis, som nu jobbar som privatdetektiv. Han ska på begäran av föräldrarna till Orgamimördarens offer utreda fallen. Hans mål är, liksom Norman Jaydens, att finna den kidnappade Shaun Mars och rädda honom.

Madison Paige är ytterligare en spelbar rollfigur. Hon är en fotojournalist som inte har någon direkt koppling till fallet, men som efter ett flertal möten med Ethan Mars bestämmer sig för att hitta och rädda Shaun Mars. Hon lider av sömnlöshet och mardrömmar, och hon brukar oftast checka in i ett motel för att kunna sova bättre.

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer