KIRBY'S DREAM LAND GAMEBOY SCN

199 kr
Artikelnummer: GB-KDL-C
Tillverkare: NINTENDO
Lagerstatus: 0 st

KIRBY'S DREAM LAND GAMEBOY SCN

Kirby's Dream Land är ett datorspel till Game Boy som släpptes 1992. Det är ett plattformsspel utvecklat av HAL Laboratory och utgivet av Nintendo. Det är det första spelet i Kirby-serien och även karaktären Kirbys debut. Spelet regisserades och designades av Masahiro Sakurai, då en anställd hos HAL Laboratory, och var menat att vara ett enkelt spel som nybörjare kunde spela.

Den glupska King Dedede har stulit all mat från invånarna i Dream Land och även de gnistrande stjärnorna som behövs för att skörda maten, så Kirby, en invånare i Dream Land, ger sig av för att ta tillbaka maten och stoppa King Dedede. Spelet är liksom många andra plattformsspel från 8-bit- och 16-bitseran av datorspel gjort så att Kirby ska ta sig till slutet av varje bana genom att hoppa över hinder och besegra fiender. Kirby kan dessutom flyga, men inte lämna skärmen. Fiender besegras genom att Kirby suger upp dem och sedan antingen sväljer dem eller spottar ut dem på andra fiender.

Kirby har hälsa i form av block, och varje gång Kirby blir skadad försvinner ett block. Om inga block är kvar förlorar Kirby ett liv. Block kan återfås genom att äta mat utspridd på banorna, och extra liv kan fås genom att få höga poäng. Det finns även speciell mat som ger Kirby särskilda förmågor under en tid, såsom att kunna spotta ut eldklot ur munnen.

I spelet finns det 5 banor och det måste klaras i en sittning, eftersom spelet saknar någon sparfunktion. Det betyder att om man väljer att gå till titelskärmen efter en Game over måste man sedan börja om spelet. Alla banor i spelet spelas på ett tvådimensionellt plan, så Kirby kan bara röra sig framåt, bakåt, uppåt och nedåt.

 

ENDAST KASSETT

Kommentarer