RESISTANCE FALL OF MAN PS3

99 kr
Artikelnummer: PS3-RFOM-CIB
Tillverkare: INSOMNIAC
Lagerstatus: 9 st

RESISTANCE FALL OF MAN PS3

Resistance: Fall of Man (ofta kallat endast Resistance; förkortat till RFoM) är ett science fiction-datorspel i förstapersonsskjutarformat till Playstation 3 utvecklat av Insomniac Games och utgett av Sony Computer Entertainment. Spelet kretsar kring hur sergeant Nathan Hale och den mänskliga motståndsrörelsen försöker att driva ut en utomjordiskliknande invasion ur Storbritannien.

Spelet utvecklades från början under namnet I8, eftersom det var det åttonde spelet utvecklat av Insomniac Games. Det släpptes som en lanseringstitel till Playstation 3 den 11 november 2006 i Japan, den 14 november 2006 i USA och den 23 mars 2007 i Europa. Spelet fick ett positivt mottagande och hyllades särskilt för att vara en lanseringstitel.Det vann flera priser, och var bland annat det första Playstation 3-spelet som såldes i mer än en miljon exemplar, senare följt av Motorstorm. En uppföljare, Resistance 2, släpptes i november 2008 och Resistance 3 släpptes i september 2011. Två spel till bärbara spelkonsoler har också släppts.

Efter att spelet hade släppts anklagades Sony och Insomniac Games av den engelska kyrkan för att olagligt ha använt interiörbilder från katedralen i Manchester som grund för att skapa byggnaden i spelet, samt för att "förespråka våld" i katedralen

 

KOMPLETT I BOX

 

 

Kommentarer