SILENT HILL 2 SPECIAL EDITION PS2

799 kr
Artikelnummer: PS2-SILENTHILL2SE-3-CIB
Tillverkare: KONAMI
Lagerstatus: 0 st

SILENT HILL 2 SPECIAL EDITION PS2 - SLES-50382

Silent Hill 2 (Restless dreams, 2001) är ett survival horror-spel inom Silent Hill-serien. Mycket inspiration till spelet har skaparna fått från filmen Jacobs inferno, David Lynchs filmer, Solaris, Francis Bacons tavlor och Stephen Kings romaner.

Historien kretsar kring huvudpersonen James Sunderland och hans sökande efter sin fru i staden Silent Hill. Efter att ha mottagit ett handskrivet brev från henne beger han sig dit, men med mycket tvivel. Orsaken till detta är att hans fru Mary varit död sen 3 år tillbaka och kan omöjligen ha skrivit brevet. James verkar lite splittrad och förvirrad, men ändå fast besluten om att hitta sin Mary igen. Det kan spekuleras i om många av händelserna och situationerna James råkar ut för bara är hans undermedvetna mardrömmar och rädslor som manifesteras som en sjuk, trasig och förvriden verklighet.

Ett flertal andra rollfigurer introduceras under handlingens gång, var och en med distinkta drag och personligheter. De påverkar James på olika sätt men verkar också ha egna personliga mål och anledningar till att befinna sig i Silent Hill. I huvudsak utspelar sig spelet inne i olika byggnader i Silent Hill och omgivande områden. Spelmomenten, som går ut på att lösa olika pussel och oskadliggöra hot mot James (olika typer av "monster", ofta förvridna människoliknande varelser), är uppdelade med filmsekvenser där händelser och/eller dialog mellan rollfigurerna för handlingen framåt.

 

KOMPLETT I BOX (2 DISC SET) - MED EXTRA BLADEN

Kommentarer