TOM CLANCY'S SPLINTER CELL PANDORAS TOMORROW XBOX NYTT

499 kr
Artikelnummer: XBOX-TCSCPBT-NIB
Tillverkare: UBISOFT
Lagerstatus: 1 st

TOM CLANCY'S SPLINTER CELL PANDORAS TOMORROW XBOX NYTT - 1128373

Splinter Cell: Pandora Tomorrow är det andra spelet i Splinter Cell-serien. Det är ett actionspel, dock inte som de övriga i serien för här går det ut på att överleva och inte bli sedd (ett fenomen som började med Metal Gear Solid-serien). Spelaren antar rollen som den specialtränade agenten Sam Fisher, en "Splinter Cell" som arbetar inom en topphemlig del av amerikanska NSA, kallad "Third Echelon". Han är tränad för att vara osynlig och utföra sina uppdrag utan att fienden märker att han varit där. Till sin hjälp har han flera olika tekniska hjälpmedel och vapen. Han står även i konstant radiokontakt med sin chef och ett team som kan behandla den information som Sam hittar, samt ge honom viktig information när det behövs.

Året är 2006, och USA har upprättat en militärbas i Östtimor, som nyligen separerat från Indonesien. Detta gillar inte gerillagruppen Darah Dan Doah, som leds av den beryktade Suhadi Sadono. Han organiserar ett angrepp mot den amerikanska ambassaden i Dili och tar flera amerikaner som gisslan. Sam Fisher skickas in för att ta reda på om gerillan har kommit över någon hemlig information. När han är där får han information om att Sadono samarbetar med någon som ska ge honom någonting och att han ska hitta det på en plats i Paris. Då Sam har utfört sitt uppdrag skickas Delta Force in, som tar tillbaka ambassaden. Men Sadono lyckas fly.

För att få tag i honom startar USA en omfattande militär kampanj i Indonesien. Men det visar sig att det som Sadono skulle få var flera behållare för smittkoppor. Viruset lagras i speciella behållare kallade ND133, som använts i ett kryogeniskt laboratorium i Paris, och stals av CIA-agenten Norman Soth. Viruset kommer från en syrisk terrorcell i Jerusalem. Soth har placerat behållarna på olika platser i USA. Varje dag ringer Sadono till dessa platser för att förhindra att viruset ska släppas ut den dagen. Detta betyder att om han dör eller blir tillfångatagen så kommer viruset att släppas ut och miljoner amerikaner dör. Då Sadono slåss i fronten mot de amerikanska styrkorna, så måste de dra sig tillbaka för att inte riskera att döda honom.

Nu måste Third Echelon, med hjälp av Sam Fisher, ta reda på var behållarna med viruset finns innan det är för sent.

 

NYTT INPLASTAT

Kommentarer