BLADES OF STEEL GAMEBOY SCN

99 kr
Artikelnummer: GB-BLOFST-C
Tillverkare: KONAMI
Lagerstatus: 0 st

BLADES OF STEEL GAMEBOY SCN - DMG-UB-SCN

Blades of Steel är ett ishockeyspel utvecklat och utgivet av Konami, släppt till flera olika spelmaskiner. Spelet utkom som arkadspel 1987 medan NES-versionen kom i Nordamerika i december 1988 och i Europa den 23 november 1990. I spelet finns åtta lag att välja mellan men det finns ingen spelmässig skillnad mellan lagen förutom färgen på speldräkten.

Blades of Steel är ett fartfyllt ishockeyspel som inte har så värst mycket gemensamt med riktiga ishockeyregler. Straffslagen i spelet skjuts på samma vis som i bandy och det blir ofta slagsmål i spelet där den som förlorar slagsmålet är den som hamnar i utvisningsbåset. Spelet har inte heller de flesta mer avancerade ishockeyregler som till exempel Offsideregeln.

En av de utmärkande sakerna i Blades of Steel är röstteknologin som användes så att en röst utropad "Blades of Steel" vid titelskärmen och "Face Off" och andra uttryck under själva spelet. Spelet släpptes till ett antal olika maskiner. Game Boy, Commodore 64, Amiga och DOS. En uppföljare kom också Blades of Steel '99 till Nintendo 64.

 

ENDAST KASSETT

Kommentarer