CALL OF DUTY BLACK OPS II PS3

99 kr 149 kr
Artikelnummer: PS3-CODBO2-CIB
Tillverkare: ACTIVISION
Lagerstatus: 5 st

CALL OF DUTY BLACK OPS II PS3 - BLES-01717

Call of Duty: Black Ops II är ett skjutspel inom Call of Duty-spelserien, utvecklat av Treyarch och ges ut av Activision. Det är det nionde spelet i serien. Det är uppföljaren till Call of Duty: Black Ops från 2010 och som kungjordes den 1 maj 2012. Spelet släpptes den 13 november 2012

Det är det första spelet utvecklat av Treyarch som utspelar sig i framtiden. Det är också det första Call of Duty-spelet till Nintendos spelkonsol Wii U, och spelet fanns tillgängligt inför Wii U:s lanseringsdag i Nordamerika, Europa och Australien, och kom till Japan till den 20 december 2012.

Handlingen i spelet utspelar sig mellan två olika skeden, en som återberättar olika händelser från 1980-talet, och den andra som utspelar sig i nutiden, dvs. år 2025[5].

Under 1980-talet följer man som Alex Mason, som deltar i ett inbördeskrig i Angola. Han lider av en sjukdom som en följd av hans psykiska tortyr från det förra spelet. Viktor Reznov kommer att återvända till denna del av spelet, och hans vänskap med Mason kommer fortsätta att prövas. Denna del av spelet kommer att skildra Raul Menendez uppkomst, den primära antagonisten inom spelets framtida skede.

År 2025 blir den kinesiska ekonomin hotad av en cyberattack och som paralyserar den kinesiska börsen. Som hämnd för detta förbjuder den kinesiska regeringen exporten av sällsynta jordartsmetaller, och ett krig uppstår mellan USA och Folkrepubliken Kina. Los Angeles invaderas av kinesiska trupper, och David Mason, Alex Masons son, tillsammans med en grupp från SEAL Team Six får uppdraget att eskortera den amerikanska och franska presidenten i säkerhet. Raul Menendez har från händelserna under 1980-talet betitlat sig som ledaren för Cordis Die, en populistisk fraktion vars mål är att lamslå samtliga av världens kapitalistiska regeringar. I sin roll som deras ledare har Menendez skaffad miljontals anhängare och stora mängder resurser för att genomföra hans planlagda världsrevolution[6].

Samtidigt visas det att Frank Woods hade överlevt från händelserna i Black Ops och flytt från Hanoi. Han har tagit flykten till en hemlig plats kallat "The Vault" och har väntat på Menendez uppståndelse. Woods är den som återberättar händelserna under 1980-talet.

Spelet utspelar sig i Angola, Alaska, Afghanistan, Nicaragua, Panama, Los Angeles, Lahore, Myanmar, Mexikanska Golfen, Haiti, Shanghai, Hong Kong, "The Vault", Singapore, Jemen, Peking och på Caymanöarna.

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer