CRASH BANDICOOT 2 CORTEX STRIKES BACK PS1

499 kr
Artikelnummer: PS1-CRASH2-CIB-PL
Tillverkare: NAUGHTY DOG
Lagerstatus: 2 st

CRASH BANDICOOT 2 CORTEX STRIKES BACK PS1  PLATINUM - SCES-00967

Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back är ett plattformsspel till tv-spelskonsollen PlayStation. När det släpptes i Japan gick det under benämningen Crash Bandicoot 2: Counterattack of Cortex. Spelet utvecklades av Naughty Dog och utgavs av Sony Computer Entertainment. Det släpptes i USA på allhelgonaafton, 1997. Spelet är uppföljaren till 1996 års Crash Bandicoot.

Crash Bandicoot 2 utspelar sig på och kring den påhittade ön N. Sanity. Hjälten är återigen den orange, antropomorfiske pungråttan i blå byxor, Crash Bandicoot. Crash blir bortrövad av Doctor Neo Cortex, den återkommande boven i Crash Bandicootspelen. Cortex har uppenbarligen dragit ett streck över förgångna synder och är nu villig att rädda världen. Efter det hamnar Crash på N. Sanityöarna för att försöka samla kristaller. Detta för att tillåta Cortex få styrkan från den förestående planetgrupperingen och på så sätt rädda planeten från att bli förstörd. Crash får sällskap av sin syster Coco. Hon misstänker att Cortex egentligen smider andra planer och försöker övertyga Crash om att samla ädelstenar istället för kristaller.

Spelet blev tillgängligt för ägare av PSP och PS3 för nedladdning via playStation Network 2007-07-26. En vecka senare togs det dock bort på grund av tekniska problem.

Spelupplevelsen i Crash Bandicoot 2 liknar i mångt och mycket dess föregångare. Spelare kämpar sig igenom en begränsad miljö. Crash träffar på vägen på lådor som kan slås sönder. Varje låda innehåller någon typ av bonus. Om spelaren lyckas med bedriften att ha sönder alla lådor på en bana blir denne belönad med banans "clear gem" ("klar ädelsten"). Det går att samla på sig fler klara och färgade ädelstenar, men för att göra det är spelaren tvingad att hitta samt röra vid dem. Om en spelare klarar av att samla alla ädelstenar i spelet kommer spelets hemliga slutsekvens visas.

Crash kan utföra ett flertal manövrar, till exempel hoppa, snurrattackera, kroppstackla, glida, ducka och krypa. Om han glider eller duckar och sedan hoppar, kan han åstadkomma ett extra högt hopp. I tidigare spel gick det inte att glida eller kroppstackla. PlayStationkontrollens cirkelknapp aktiverade istället snurrattacken, precis som fyrkantsknappen. Vissa plattformar i Crash Bandicoot 2 är markerade med ett frågetecken. Om Crash ställer sig på en sådan blir han transporterad till en bonusbana. Det finns även speciella områden där allt inte är vad det ser ut att vara. Om spelaren kommer till ett sådant ställe, förs Crash till en av fem hemliga banor.

Vissa banor innehåller hemliga vägar där det finns lådor och andra hemligheter. Om inte spelaren är tillräckligt uppmärksam lägger denne inte märke till dem. Crash måste nå en viss punkt på banan utan att förlora ett enda liv för att kunna få tillgång till dessa vägar. Om så sker, kommer en plattform uppenbara sig som han kan hoppa upp på. Flera av dessa banor har en extra ädelsten utöver den som ges för att slå sönder alla lådor på en bana.

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer