FAR CRY 2 PS3

99 kr 149 kr
Artikelnummer: PS3-FARCRY2-CIB
Tillverkare: UBISOFT
Lagerstatus: 2 st

FAR CRY 2 PS3 - BLES-00324

Far Cry 2 är ett datorspel utvecklat av franska Ubisoft. Spelet, som släpptes den 23 oktober 2008 till PC, Playstation 3 och Xbox 360, använder spelmotorn Dunia, en modifierad version av Ubisofts YETI-motor.

Far Cry 2 utspelar sig i ett fiktivt afrikanskt land där spelaren kan röra sig fritt i en värld som har en yta på motsvarande 50 km². Spelaren väljer när uppdragen ska spelas och i vilken ordning. Utvecklarnas avsikt var att ge spelaren så mycket frihet som möjligt. Spelarkaraktären kan förflytta sig på flera sätt: förutom att gå till fots eller simma kan spelarkaraktären exempelvis förflytta sig med glidflygare, jeep eller båt.

Innan själva spelet börjar får spelaren välja en spelarkaraktär att spela som under hela spelet. Spelet inleds med att spelaren sitter i baksätet i en taxi som körs av en chaufför mot staden Pala. Under bilresan berättar chauffören lite om situationen i landet och spelaren får själv se att det har gått illa. När taxin anländer till Pala drabbas spelaren ett malariaanfall och blir så småningom medvetslös. Efter ett tag vaknar spelaren upp i ett hotellrum och ser att The Jackal (Schakalen) rotar igenom hans saker. Spelaren själv är invalidiserad av sjukdomen och kan inte ingripa. The Jackal börjar prata om filosofi och hotar senare att döda spelaren men lämnar till slut rummet utan att ta med sig vapnen. Spelaren svimmar sedan igen och väcks senare av en explosion.

Spelaren får kämpa sig ut ur staden där det råder en våldsam strid mellan fraktionerna. Spelaren blir antingen nedskjuten i staden eller så får han ett nytt malariaanfall och svimmar när han väl kommit ut ur den. Spelaren blir, medan han är medvetslös, upplockad av en fraktionslöjtnant (antingen Joaquin Carbonell, Anto Kankaras, Walton Purefoy eller Arturo Quiepo) och vaknar senare i ett läger. För att återgälda att löjtnanten räddat spelarens liv skickar löjtnanten ut spelaren på olika ärenden, laga en bil och spana på fiendeläger.

Senare på Mike's Bar möter Spelaren en journalist vid namn Reuben Oluwagembi, som skriver en bok om konflikten och the Jackals del i den. Han begär att spelaren ska hitta inspelningsband från hans intervju med the Jackal som ligger spridda över spelvärlden. När spelaren har fått malariamedicin i form av piller från en präst som hjälper civila undkomma våldet, ges spelaren frihet att välja sitt nästa uppdrag. Förutom jakten på the Jackal kan spelaren utföra olika sorts uppdrag. Man kan ordna resedokument till flyktingar i utbyte mot malariapiller. Man kan utföra bakhåll på konvojer med vapentransporter för att få tillgång till ett större urval av vapen och utrustning från vapenhandlaren. Och lönnmörda personer efter att ha fått uppgifter från radiotorn och mobiltelefonen.

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer