FINAL FANTASY X PS2

149 kr 199 kr
Artikelnummer: PS2-FINFANXPL-CIB
Tillverkare: SQUARE ENIX
Lagerstatus: 4 st

FINAL FANTASY X PS2 PLATINUM - SCES-50490 SVENSK UTGÅVA

Final Fantasy X är den tionde delen i Square Enix (dåvarande Squaresoft) tv-spelsserie Final Fantasy. Det är det första spelet i serien som släpptes för PlayStation 2. Det är också den första Final Fantasy-versionen som fick en direkt uppföljare, Final Fantasy X-2. Spelet har sålt i ungefär sju miljoner exemplar världen över (2004).

Spelet utspelar sig i en fantasivärld som kallas Spira. Historien fokuserar på en grupp äventyrare och på deras uppdrag att besegra Sin (en ond och fasaväckande varelse). Final Fantasy X (förkortat FFX) använder sig av ett turbaserat "Battle system", istället för det gamla Active Time Battle.

Figurerna man spelar med samlar på sig AP ("Ability Points" - duglighetspoäng), som spelaren använder sig av i Sphere Grid för att gå upp i nivåer. Detta var det första Final Fantasy-spel som hade helt tredimensionella bakgrunder och i vilket rollfigurerna visar realistiska ansiktsuttryck. Det var även det allra första FF-spel där figurerna givits röst av riktiga skådespelare. Detta möttes dock med ambivalenta känslor av spelare som känner till spelgenren. (Kanske kändes det underligt att se en fantasifigur framför sig och samtidigt höra en välkänd röst som alla inte tyckte passade för just den figuren.)

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer