MONKEY ISLAND SPECIAL EDITION COLLECTION XBOX 360

499 kr
Artikelnummer: 360-MONKISSEC-CIB
Tillverkare: LUCASARTS
Lagerstatus: 1 st

MONKEY ISLAND SPECIAL EDITION COLLECTION XBOX 360 - 84239206UK

The Secret of Monkey Island: Special Edition, är en remake av The Secret of Monkey Island för PC, Xbox Live Arcade, Ipod Touch och Iphone, utvecklad av LucasArts och släpptes den 15 juli 2009. Remaken tillkännagavs under den första dagen av Electronic Entertainment Expo 2009 tillsammans med det episodiska spelet Tales of Monkey Island.

Specialutgåvan innehåller ny karaktärsdesign och handmålade miljöer i stil med originalet, och kan köras i upplösningen 1080i. Övrigt innehåll är förbättrad och nyinspelad musik, samt att skådespelarna från The Curse of Monkey Island, med Dominic Armato som Guybrush, lånar ut sina röster till spelet genom att läsa de tidigare olästa originalreplikerna.

Skaparna har även lagt till en närbild av Spiffy, hunden från Scumm Bar, som klipptes bort från originalversionen på grund brist på utrymme, trots att han fanns med på baksidan av fodralet.

Gränssnittet har rationaliserats, vilket gömmer replikrutan och inventariet som tidigare tog upp större delen av den nedre halvan av skärmen. Dessa, inkluderat den nio-alternativa replikrutan från den förbättrade versionen av spelet, kan tas fram som en meny, medan replikerna även kan tas fram genom att gå igenom förprogrammerade kommandon. Ett annat nytt tillägg är det tre-nivå baserade tipssystemet, som (vid från den tredje nivån) via en ljusgul pil visar spelaren vart man ska gå.

Det finns en möjlighet att, när som helst under spelandet, hoppa mellan den nya uppdaterade versionen och den gamla originalversionen.

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer