RED DEAD REDEMPTION PS3

189 kr
Artikelnummer: PS3-REDDEAD-CB
Tillverkare: ROCKSTAR
Lagerstatus: 0 st

RED DEAD REDEMPTION PS3 - BLES-00680

Red Dead Redemption är ett icke-linjärt actionäventyrsspel med western-tema utvecklat av Rockstar San Diego och gavs ut av Rockstar Games till spelkonsolerna Playstation 3 och Xbox 360 under maj 2010. Spelet är en spirituell uppföljare till Red Dead Revolver från 2004. Handlingen utspelar sig år 1911 i slutskedet av vilda västern-eran och spelaren antar rollen som John Marston, en före detta fredlös man vars fru och son har tagits som gisslan av den amerikanska regeringen. För att frigöra sin familj måste Marston ge sig ut för att leta reda på tre medlemmar av hans tidigare banditgäng och ställa dem inför rätta.

Red Dead Redemption spelas från ett tredjepersonsperspektiv i en öppen spelvärld, vilket gör att spelaren kan interagera med den efter eget behag. Spelaren kan navigera runt världen, en fiktiv version av västra USA och Mexiko, i första hand via häst och till fots. Spelets eldstrider betonas av en spelmekanik kallat "Dead Eye" som tillåter spelare att markera flera skyttemål på fiender i slow motion. Spelet använder sig av ett moralsystem genom vilken spelarens handlingar i spelet påverkar hur andra datorspelsfigurer kommer att besvara spelaren. Ett flerspelarläge på internet medföljer spelet, vilket gör att upp till 16 spelare kan delta i både kooperativa och tävlingsinriktade matcher.

Spelet hyllades av flera recensenter innan det lanserades; de berömde spelets grafik, dynamiskt genererande musik, röstskådespeleri, spelupplägg och berättelse. I september 2011 hade spelet sålt över 12.5 miljoner exemplar. Det vann flera årets spel-utmärkelser från flera spelpublikationer. Efter spelets lansering släpptes flera nedladdningsbara tillägg till spelet, däribland Undead Nightmare, som även finns tillgängligt som ett fristående spel, och som innehåller ett nytt enspelarläge där Marston söker efter ett botemedel mot en smittsam zombiepest.

 

I BOX UTAN MANUAL

Kommentarer