SUPER DONKEY KONG SUPER FAMICOM

149 kr
Artikelnummer: SNES-SUPERDONKEYKONG-C
Tillverkare: NINTENDO
Lagerstatus: 0 st

SUPER DONKEY KONG SUPER FAMICOM - JAPANSK TEXT - SHVC-8X

FUNGERAR PÅ JAPANSK ELLER REGIONSFRI ENHET

Donkey Kong Country är ett plattformsspel som släpptes till Super Nintendo 1994 och utvecklades av Rare. Den japanska versionen av spelet heter Super Donkey Kong. Spelet handlar om Donkey Kong och Diddy Kong som ska försöka återfå Donkey Kongs bananer som stulits av King K. Rool. Det är tillgängligt för en eller två deltagare.

Spelet producerades av Tim Stamper och var det första Donkey Kong-spelet som inte blev producerat eller regisserat av Shigeru Miyamoto.

Intrigen är som följer: Donkey Kong ska försöka återfå sina stulna bananer från skurken King K. Rool och hans kumpaner the Kremlings. Donkey förvarade sina bananer i en grotta strax under sitt hus. Till sin hjälp har han sin bäste vän och brorson Diddy Kong. Under resans gång får de tips och råd från diverse figurer så som Cranky Kong, Candy Kong och Funky Kong. I Donkey Kong Country var det första gången spelaren fick stifta bekantskap med Donkey Kongs hemkvarter, Donkey Kong Island.

Spelet var unikt då Rare upptäckt en ny teknik som kringgick Super Nintendos maximala antal färger på skärmen samtidigt, men också för att det var det första Super Nintendo spelet som använde sig av förrenderad grafik som bitmappar. Rare tog stor finansiell risk genom att investera i dyr SGI-utrustning för att ta fram grafiken. Spelet är endast 4 MByte litet (eller 32 MBit som ofta är enheten på storleken hos TV-spel).

Musiken i spelet komponerades av Robin Beanland, Eveline Fischer samt David Wise. De här låtarna gavs sedermera ut på cd-skiva med namnet DK Jamz. Robin Beanland komponerade "Funky's Fugue", Eveline Fischer komponerade "Simian Segue", "Candy's Love Song", "Voices of the Temple", "Forest Frenzy", "Treetop Rock", "Northern Hemispheres" och "Ice Cave Chant", David Wise komponerade resten.

All musik i spelet har blivit återarrangerad i ett projekt hos OC ReMix som heter Kong in Concert.

Flera nya medlemmar i Kong-familjen introducerades i Donkey Kong Country, bland annat Candy Kong, Funky Kong och Cranky Kong. Spelets fiender kallas kremlings. Och i de två uppföljarna så kommer man att få träffa väldigt många flera, till exempel Diddis två kusiner Dixie och Kiddy med flera.

Donkey Kong Country är ganska långt för att vara ett plattformsspel. Det är speciellt berikat med stora banor fyllda med massor av hemligheter, Det hela är uppdelat i sex områden med beteckningen Världar. Varje värld innehåller i allmänhet en samling av banor med ett särskilt tema. Det finns även ett sjunde område, en slutbana under benämningen Gangplank Galleon där man möter King K. Rool. För varje bana man klarar samt för varje bonusrum, gömda i banorna, får man 1 %. Spelet är totalt 100 %. Här är i turordning de sex världarna:

 

ENDAST KASSETT

Kommentarer