THE LORD OF THE RINGS ARAGORN'S QUEST WII

199 kr
Artikelnummer: WII-TLOFTRAQ
Tillverkare: NINTENDO
Lagerstatus: 0 st

THE LORD OF THE RINGS ARAGORN'S QUEST - RVL-R8JP-SCN

 

The Lord of the Rings: Aragorn's Quest är ett äventyrsspel baserat på de viktigaste händelserna inom Trilogin om Härskarringen, baserat på den berömda romanen av J.R.R Tolkien. Spelet har även stöd till Playstation Move för Playstation 3.

 

Spelaren tar på sig rollen som utbygdsjägaren Aragorn, som bär ett svärd, en sköld, en båge och spjut, och kan rida en häst. Man utforskar hela Midgård och återupplever alla de strider som ägde rum under Ringens krig (med undantag för striden i Amon Hen). I många av spelets första kapitel inom huvudberättelsen kan man spela olika sidouppdrag, där man får större livslängd. Dessutom kan man hitta och samla gömda föremål, exempelvis utrustning, som ökar olika förmågor för Aragorn, Gandalf, Legolas och Gimli. När det gäller grafiken i spelet så är karaktärerna i spelet mycket i stil med "tecknat", med oproportionerligt stora händer och fötter. Samma tecknade grafik finns likaså på föremål som landskap, där man enkelt i stort sett kan se endast "kubiska strukturer". Å andra sidan har utvecklarna gjort stora framsteg i rörligheten på manövrar, särskilt inom specialeffekter till vatten, eld och i synnerhet till ljus. Det ger mycket realistiska och unika upplevelser i spelet, som till exempel när solens röda strålar visas vid solnedgången. Det mest speciella med detta spel är att hela berättelsen i spelet är skildrat av Sam Gamgi. Hans son, Frodo Gangi, kan ta dagliga äventyr i Fylke och leka olika lekar antingen ensam eller med sin vän Elanor (när man kör co-op). Spelaren har då möjligheten att antingen med Aragorn följa huvudberättelsen i spelet, eller utforska Hobsala med Frodo Gamgi.

 

I spelet visas de viktigaste karaktärerna på båda sidor, med undantag för Saruman och Sauron. Man kan dock spela bara som Aragorn och Gandalf (inom co-op). Rösterna till alla karaktärerna i spelet har man kopierat från de tre filmerna, men undantag från Sam Gamgi som Sean Astin erbjuder sin röst till.

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer