THE LORD OF THE RINGS THE TWO TOWERS XBOX

99 kr
Artikelnummer: XBOX-LOTRTTT-CIB
Tillverkare: EA
Lagerstatus: 0 st

THE LORD OF THE RINGS THE TWO TOWERS XBOX - EAEX7403800IS

Precis som väntat av namnet är det här spelet direkt länkat till Peter Jacksons De två tornen-filmen, men det tar inte slut där. Nej då, EA har även tagit med lika mycket action från 2001-toppfilmen, Härskarringen. Generöst, eller hur? Spelet är en slags Golden Axe för den nya generationen, och är en slaktfest i tredjepersonsperspektiv där du kämpar mot orcharméerna i rollen av en av de tre brödraskapshjältarna: Aragorn, Legolas eller Gimli. Ta din hjälte genom de stora, kronologiskt ordnade stridsscenerna från de två filmerna i din kamp att hålla Frodo och härskarringen säkra från Sauron och hans anhängare samtidigt som du själv försöker överleva. Du kan förvänta dig autentiskt återskapad filmaction och en drakskatt av extramaterial.

Spelet innehåller 12 nivåer (samt fyra upplåsningsbara "hemliga" nivåer) fyllda med Midgårdsaction, bl.a. mötet med bergstrollet i Balins grav och försvarandet av slottet vid Helms klyfta som belägrats av tusentals orcher och Uruk-Hai som har gått bärsärkagång. Som tur är har du en del ess (och vassa vapen) i rockärmen och du kan använda kombinationer av fyra enkla närstridsattacker och en projektilattack till att besegra dina fiender. Alla de tre krigarna har sin egen styrka: Gimli är överlägsen med sin yxa, men är ganska långsam medan Legolas är en utmärkt bågskytt och lite sämre när det kommer till närstrider. Aragorn är valet för den som vill vara bra på både närstrids- och avståndsattacker, eftersom han behärskar dem båda. Däremot är han inte överlägsen i någon av typerna. Precis som i alla bra stridsspel går det att köpa ännu mer förödelseväckande kombinationer och förmågor ju längre du kommer i spelet.

Och tro oss när vi säger att du kommer att vilja komma långt i spelet. Sagan om de två tornen är nämligen inte bara en spelfest utan like, det är även en lyxmåltid för ögonen. Bakgrunden för striderna består av underbara miljöer som ser ut som om de har tagits direkt från bioduken och tryckts in i din PlayStation 2. På Väderklints högsta topp duckar Aragorn från pilar och fallande statyer då han - endast upplyst av ljuset från eldarna - försöker skydda Frodo från Ringvålnaderna. Och i Fangorns dunkla skogar går det att skymta mörka figurer som rör sig mellan träden då du tar dig allt längre in i skuggorna. Om du inte var upptagen med att slåss skulle du säkert bara stå där och njuta av hur vackert allting är.

Eftersom det är en officiellt licensierad produkt har EA låtit stjärnorna från filmen spela in rösterna för sina avatarer i tv-spelet. Viggo Mortensens, Orlando Blooms, John Rhys-Davies, Sir Ian McKellens och Elijah Woods melodiösa röster kommer snart att strömma ut från din PlayStation 2 både i spelet och i en mängd olika sekvenser från filmen. Precis när du inte trodde att det kunde bli bättre blir det dags att låsa upp intervjuer med stjärnorna och spelutvecklarna, bakom kulisserna-filmklipp och utvecklingsstillbilder som får hela paketet att se ut som om det vore en DVD-box.

För att citera Gollum: Sagan om de två tornen är en riktig sssssskatt. Älskare av SoR-filmerna kommer inte att vara kompletta förrän de äger det här spelet, för annars kommer de att missa alla autentiska spelnivåer, röster och exklusiva bonussaker som medföljer. Spelfans som är hungriga efter ett spel som innehåller skickligt återskapade strider i Dynasty Warriors-anda och som är lätt att lära sig men svårt att bemästra borde verkligen ta sig till De två tornen.

12 häpnadsväckande nivåer tagna från Sagan om ringen och De två tornen, samt fyra hemliga nivåer som går att låsa upp

Grafiken, musiken och rösterna överensstämmer med Peter Jacksons filmer

Tre spelbara huvudpersoner - Aragorn, Legolas och Gimli, samt gästframträdanden av Kung Isildur och en hemlig figur

Bygg upp din figurs förmågor genom att skaffa dig och spendera uppgraderingspoäng

Rösterna görs av stjärnorna från filmen

 

KOMPLETT I BOX

Kommentarer